Teràpia per adolescents a Platja d’Aro

L’adolescència és una etapa evolutiva i crucial del desenvolupament de la persona. Tenen lloc els canvis més importants a nivell físic, emocional i relacional.

Hem de tenir en compte que en l’adolescència els valors personals de l’adolescent es contraposen als valors familiars i això a vegades pot generar algunes discussions. L’important és entendre que això succeeix per i per a la reafirmació de la seva identitat.

Centromevis - Platja d'Aro - Serveis - Teràpia per adolescents

Una de les primeres referències que m’agrada comentar en l’acompanyament en adolescents és la part de la presència en el “Aquí i Ara”. Ells viuen constantment en aquest espai/temps per excel·lència, on conviu el present en estat pur, amb el passat i el futur.

Per aquest motiu, als adults, els costa arribar a entendre moltes de les situacions que sovint els succeeixen. Etapa que a vegades pot ser una mica confusa, les càrregues de les diferents situacions viscudes, els primers contactes amb l’amor, les bones intencions dels familiars i amics més pròxim (a vegades carregades de projeccions), els conflictes, les peticions d’afecte, la necessitat d’estar sols i tot el que sigui referent al mon relacional, ocasionen actituds i caràcters que a vegades poden ser poc saludables.

Parlant de l’adolescència, Ja que estem davant d’aquest plantejament, em ve una pregunta que potser hauràs escoltat a casa:

Perquè ningú m’entén?  Tu/vosaltres mai m’entendràs/eu

És molt important acceptar que no sempre podrem estar per entendre les situacions i les emocions que sentin. Aquesta situació es dona per la necessitat de trobar la identitat del “JO”, aquest espai es on reafirmen la personalitat i la separació del món dels seus pares.

Tenir la necessitat de convertir-nos en els salvadors i cuidadors tampoc ens posa en un posició de cuidador. Sent nosaltres mateixos, sense necessitat de fer servir cap rol, només sent una persona amb una altra persona i proporcionant un espai on pugui sostenir-se, moltes vegades és l’única cosa que necessiten.

Per aquests motius i alguns més, entenem que és una etapa complicada, difícil de gestionar i alhora molt bonica.

Si creus que necessites com a Pare, mare o tutor un acompanyament per a transitar aquesta etapa, demana una sessió de valoració, ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

Vols demanar una cita de valoració i parlar amb nosaltres?